Yin Yoga

Wat is Yin Yoga:

Yin Yoga is een relatief zachte vorm van yoga.

Doordat je een houding drie tot vijf en soms 7 minuten weet vast te houden wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven gewrichten soepel.

Waar je bij veel andere sporten spieren aanspant, laat je bij Yin Yoga je spieren juist los. De stretch die je maakt, zorgt ervoor dat je bindweefsel en gewrichten zich herstellen en versterken.

Waarom zou je het doen:

Mijn overweging om te starten met Yin Yoga was de stijfheid die ik voelde in mijn lichaam, pijn in mijn onderrug, soms een beperking in mijn nek en schouders.

Langzaam werd mijn lichaam soepel en werden mijn klachten minder. Je zou bijna kunnen zeggen dat ik een soort massage voor mijn lijf creëerde.

De afgelopen maanden heb ik mogen reizen in o.a. India en Indonesië, wat mij opviel is dat veel topsporters de Yin Yoga graag beoefenen naast hun sport, ze gaven het belang aan van de stretch die hun spieren nodig hebben en door het beoefenen van Yin Yoga ze in hun sport beter presteren.

Wie ben ik:

Een overtuigd Yogi die geïnspireerd werd door Heidy Bouw, haar lessen waren fantastisch, een diepere en rustiger ademhaling, totale ontspanning van body en mind, overgave aan mezelf.

Dit gun ik iedereen, zo plande in een reis naar India, daar waar de oorsprong van de Yoga ligt om mezelf te laten opleiden tot docent.  Geen luxe onderkomen, alleen de focus op de juiste manier van lesgeven, hoe kom je veilig in een houding en hoe kom je er veilig uit. Wat gebeurd er, focus op anatomie, filosofie, 4 uur per dag het oefenen van houdingen, op welke lichaamsdelen kun je wel of geen druk leggen…… Graag vertel ik je tijdens mijn lessen meer over de oorsprong van Yoga die we in het westen misschien een beetje zijn kwijtgeraakt.

Wat mag je verwachten:

Even stil zitten en gewoon zijn, daar neem ik graag de tijd met jou voor. Tijdens de Yin Yoga lessen wordt je ademhaling dieper en rustiger. Er komt rust in je body en mind, ontspanning, je gaat jezelf overgeven aan je onmogelijke mogelijkheden, jouw lichaam blijkt veel meer te kunnen dan je denkt.

Yin Yoga geeft je alle kans om je grenzen te verkennen en is geschikt voor beginner en gevorderde yoga beoefenaar.

Hartelijke groet,

Trees de Brouwer