Mesologie

Heeft u last van aanhoudende of onbegrepen klachten?
Kortom: Is de balans zoek?

Wellicht kan Mesologie hierin iets voor u betekenen.

Mesologie heeft een unieke benaderingswijze, waarin reguliere en complementaire geneeswijzen op effectieve wijze worden geïntegreerd. Hiermee biedt Mesologie een uitstekende therapie bij chronische of onbegrepen klachten. Naast reguliere geneeskunde, vormen ayurveda, Chinese geneeskunde, homeopathie, fytotherapie, orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer de basis voor Mesologie.
De uitgangspunten van Mesologie zijn:
Ieder mens is uniek heeft een unieke wisselwerking met zijn omgeving, waarop hij als één geheel reageert.
Het menselijk lichaam bezit een zelfregulerend vermogen en is in staat zich voortdurend aan te passen aan allerlei invloeden van buitenaf en binnenuit. Niet de prikkels zelf (bv. een bacteriële of virale infectie, stress, verkeerde voeding e.d.), maar de manier waarop het individu op deze prikkels reageert, is bepalend voor het ontstaan van gezondheid of ziekte. Het zelfregulerend vermogen is altijd gericht op herstel van het evenwicht en daarmee op behoud van gezondheid.
Elke klacht is een uiting van een onderliggende verstoring.
Herstel van het eigen evenwicht streven we na met een persoonlijke, integrale behandeling.
Consult
Onderzoek:
Het onderzoek omvat:
Pols- en tongonderzoek volgens de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurveda
Lichamelijk onderzoek, waarbij wordt gekeken naar (im)mobiliteit van structuren en buikorganen.
Electro-fysiologische diagnostiek: het doormeten van acupunctuurpunten op handen en voeten. Er wordt gebruik gemaakt van een meetapparaat, een handelektrode en meetgriffel (geen naalden). Dit onderzoek voelt u niet of nauwelijks.
Tevens worden opname van en eventuele tekorten aan vitaminen en mineralen gemeten en kan er getest worden of er een overgevoeligheid bestaat voor bepaalde voedingsstoffen.
Een consult duurt gemiddeld 90 minuten.
Therapie:
Na het verzamelen en interpreteren van alle onderzoeksgegevens, worden de resultaten van het onderzoek met u besproken en stel ik u een persoonlijk behandelplan voor. Een mesologisch behandelplan kan bestaan uit een individueel voedings- en leefstijl advies, orthomoleculaire supplementen, zoals vitaminen en mineralen, homeopathische middelen en/of Chinese of Ayurvedische kruiden. U volgt dit advies 4 tot 8 weken waarna het onderzoek wordt herhaald om uw reactie op de behandeling vast te kunnen stellen. Zonodig wordt de behandeling aangepast. De ervaring leert dat klachten na drie tot vijf consulten sterk verminderen of verdwijnen. Zo herstelt u stap voor stap uw eigen evenwicht.
Ook is het mogelijk dat u verwezen wordt naar bijvoorbeeld uw reguliere arts, een specialist, een osteopaat of andere discipline in de gezondheidszorg.
Bevindingen uit uw eerste consult verwerk ik in een verslag wat u thuis gestuurd krijgt. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen of ter inzage geven aan uw huisarts of andere behandelende therapeuten. Voor een mesologisch consult heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Neem gerust contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Met hartelijke groet,

Monique van der Horst

Telefoonnummer: 06 – 39 268 280