16 Oktober, Lezing EMDR Prof. dr. Ad de Jongh

 

Human Health Centre

L.E.K.S. 

Uitnodiging: Lezing EMDR-therapie 

 

L.E.K.S. staat voor Leefstijl, Educatie, Kwaliteit en Support. Onze basis ligt in de osteopathie en vanuit dat oogpunt proberen wij mensen bewust te laten omgaan met hun gezondheid en leefstijl. Een aantal keren per jaar nodigen wij speciale gasten uit die hun kennis willen delen met ons allemaal.

Wij zijn ontzettend blij dat Prof. dr. Ad de Jongh bij ons een lezing wil geven.

Wees van harte welkom!

Lex ten Haam, Osteopaat, Docent optimal body movement, Personal Trainer

EMDR-therapie:

 Één van de meest succesvolle behandelingen voor de gevolgen van trauma’s en andere akelige gebeurtenissen

Wie snel heen en weer kijkt, terwijl hij tegelijkertijd aan een vervelende gebeurtenis denkt, heeft daarna minder last van deze herinnering. Dat is het principe achter Eye Movement Desensitization and Reprocessing (emdr). Met emdr is het mogelijk herinneringen en angstige fantasieën, die bijvoorbeeld zijn gevormd door beschadigende gebeurtenissen in het verleden, zoals auto-ongelukken, mishandelingen of verkrachtingen, van hun emotionele lading te ontdoen. In deze lezing wordt uitleg gegeven hoe je met EMDR de meest heftige trauma’s en angsten kwijt kunt raken. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van voorbeelden van behandelingen in de klinische praktijk.

Over de spreker:

Prof. dr. Ad de Jongh is tandarts en gezondheidszorg-psycholoog. Hij is als bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen verbonden aan Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) en het Academische Centrum Tandheelkunde (ACTA; Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit). Ook is hij honorary professor in de psychologie aan de Salford University, aan de University of Worcester (UK), aan de Queen’s University in Belfast. Daarnaast is hij onder andere hoofdopleider van de opleiding tot tandarts-angstbegeleiding en hoofd van het wetenschappelijk onderzoek bij de ggz-instelling PSYTREC. In 1993 introduceerde Ad de Jongh in Nederland de behandelmethode EMDR, momenteel eerste-keuze behandeling voor psychisch trauma. Hij is auteur van meer dan 400 publicaties over tal van psychologische onderwerpen, zoals (de behandeling van) angststoornissen, waaronder zes boeken.

******************************************

Woensdag 16 oktober 2019

Inloop: 18.30 – 19.00 uur

Start lezing: 19.00 – 20.30 uur

Entree: € 7,50 (inclusief een kopje koffie/thee en wat lekkers)

Het is mogelijke om Ad na de lezing vragen te stellen.

Aanmelden: Trees@bodyandmindbalance.com

Er zijn een beperkt aantal zitplekken aanwezig, tijdig opgeven is verstandig.

 *****************************************