Laatste nieuwsbrief 17 april 2020

Beste allen,

Vele van jullie zijn net als ik, tot werkstilstand gebracht. Vanuit mijn hart als Osteopaat, is dat soms lastig. Zeker op de momenten dat patiënten bellen met ernstige klachten en ik mijn handen niet mag gebruiken om verlichting te kunnen geven of klachten te herstellen. 

Het is op vele vlakken een uitdagende tijd, kosten van de praktijk lopen door en de inkomsten zijn nihil.
Eigenlijk zoals zoveel van mijn collega’s en veel andere branches.
Onze beroepsgroep viel in eerste instantie voor tegemoetkoming buiten de boot, maar gelukkig hebben ook wij als Osteopaten nu toch een aanvraag mogen indienen. Het is nog even afwachten maar ik ga uit van een positieve reactie.

De afgelopen weken geven Trees en ik live online lessen. Dat hadden jullie natuurlijk nooit van mij gedacht :).
Zo zie je maar weer, niets is wat het lijkt. 

Op dinsdagavond geeft Trees vanaf 19.30 uur Relax-zen-sation les (ontstaan uit de Yin Yoga). Zelf sluit ik dan ook aan en ervaar hoe de online lesklanten met gemak de les volgen en het uiteindelijke ontspannen gevoel bereiken. 

De woensdagavond om 19.00 uur geef ikzelf live, online de oefenlessen. Het was even wennen maar ik moet zeggen, het gaat heel goed. Lesklanten zorgen ervoor dat ze hun camera goed op zichzelf gericht hebben, zodat ik de houdingen kan zien en kan bijsturen. Als hulp heb ik projectie op de muur (zie de foto hierboven)

Er zijn een aantal patiënten die al één op één een online consult hebben ontvangen van 30 minuten. We spreken de klachten door, om vervolgens de oefeningen samen te stellen op maat. Ik kan meekijken naar de uitvoering op het scherm en zo aanwijzing en begeleiding geven bij de oefeningen die specifiek gericht zijn op de patiënt. Hierdoor ontstaat er verlichting van de klachten. Deze kosten van € 30,= kunnen helaas niet in rekening gebracht worden bij de zorgverzekeraar.

Veel gehoorde klachten op dit moment zijn die van de nek en schouders. Bij voldoende animo wil ik daar graag een online live sessie aan besteden. We gaan oefeningen doen die de houding verbeteren. Willen jullie laten weten of je belangstelling hebt, bij voldoende animo plan ik daar tijd voor in.

Heb je belangstelling voor online lessen, online één op één consult of deel te nemen aan de nek/schouder online sessie, stuur dan een mail naar administratie@leks-tenhaam.nl of een WhatsApp waarin de vermelding staat waar je belangstelling naar uit gaat.

Voor nu, blijf gezond en in beweging. Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. 

Warme groet,

Lex.