info@leks-tenhaam.nl

06 46 10 46 01

Maertensplein 98, Maartensdijk

Kinderen

In mijn praktijk behandel ik kinderen vanaf 4 jaar, maar ik kies ervoor om geen kinderen te behandelen zonder de aanwezigheid van een ouder of verzorger. Dit besluit is genomen vanwege verschillende redenen, waarvan de belangrijkste de volgende zijn:

Communicatie en toestemming: Tijdens de behandeling is het essentieel om open te kunnen communiceren, niet alleen met het kind zelf, maar ook met een ouder of verzorger. De aanwezigheid van een ouder zorgt voor een beter begrip van de medische geschiedenis, eventuele klachten en toestemming voor de behandeling.

Veiligheid en comfort: Voor kinderen, vooral tijdens de puberteit, kan een bezoek aan een gezondheidsprofessional soms een bron van angst of stress zijn. De aanwezigheid van een ouder kan een gevoel van veiligheid en comfort bieden, waardoor het kind zich meer op zijn gemak voelt tijdens de behandeling.

Betrokkenheid van de ouder: Ouders spelen een cruciale rol in het welzijn van hun kinderen, ook als het gaat om gezondheidszorg. Door de ouder of verzorger actief te betrekken bij de behandeling, kan ik ervoor zorgen dat zij volledig op de hoogte zijn van het behandelplan en eventuele vervolgstappen die nodig zijn.

Kortom, door kinderen vanaf 4 jaar alleen te behandelen in het bijzijn van een ouder of verzorger, kan ik een veilige en effectieve omgeving creƫren waarin ik de best mogelijke zorg kan bieden.

Vooral in de puberteit waarin kinderen zich snel ontwikkelen ontstaan er door de groeispurt klachten die gevolgen kunnen hebben voor met name houding en gedrag.