info@leks-tenhaam.nl

06 46 10 46 01

Maertensplein 98, Maartensdijk

Behandeling

U kunt naar een osteopaat gaan voor een breed scala aan klachten en aandoeningen, waaronder:

Rug- en nekklachten: Dit omvat onder andere lage rugpijn, nekpijn, hernia’s, ischias en stijfheid in de rug of nek.

Gewrichtspijn en bewegingsbeperking: Osteopathie kan helpen bij het verlichten van pijn en het verbeteren van de mobiliteit in gewrichten zoals de heupen, knieën, enkels, schouders en ellebogen.

Spijsverteringsproblemen: Dit omvat maagklachten, darmklachten, prikkelbare darmsyndroom (IBS), constipatie, opgeblazen gevoel en reflux.

Hoofdpijn en migraine: Osteopathie kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraine door spanning in de nek en schedel te verminderen en de doorbloeding te verbeteren.

Sportblessures: Osteopathie kan gebruikt worden voor de behandeling en preventie van sportgerelateerde klachten, blessures zoals verrekkingen, verstuikingen, tendinitis en overbelastingsschade.

Posturale problemen: Dit omvat problemen met de houding zoals scoliose, kyfose en lordose, evenals asymmetrieën en onevenwichtigheden in het lichaam.

Stress- en spanningsgerelateerde klachten: Osteopathie kan helpen bij het verminderen van de fysieke symptomen van stress, zoals spierspanning, hoofdpijn en vermoeidheid.

Slaapproblemen: Osteopathie kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit door het verminderen van lichamelijke spanning en het bevorderen van ontspanning.

Chronische vermoeidheid: Osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de energieniveaus door het herstellen van de balans en het bevorderen van de natuurlijke herstelprocessen in het lichaam.

Zwangerschapsgerelateerde klachten: Osteopathie kan verlichting bieden bij klachten zoals lage rugpijn, bekkenpijn en spijsverteringsproblemen tijdens de zwangerschap.

Bij osteopathie wordt een holistische benadering van gezondheid gehanteerd, waarbij de focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van klachten, in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Als u twijfelt over de geschiktheid van osteopathie voor uw specifieke klachten, kunt u altijd bij een osteopaat terecht voor deskundig advies.

Klachten en Geschillen

Lex ten Haam is als osteopaat aangesloten bij de NVO (Nederlandse Vereniging Osteopathie ) en geregistreerd bij het NRO  Nederlands Register Osteopathie)

Dit is voor u als patiënt van belang in verband met de vergoedingen door uw zorgverzekeraar, maar ook wanneer u een klacht of geschil heeft. Als u een klacht heeft horen wij dat natuurlijk graag van u, en proberen we daar samen een oplossing voor te vinden. Lukt dat echter niet, dan kunt u met uw klacht terecht bij de Klachten en Geschillen Commissie van het NRO.