Dru Yoga

                                 DRU YOGA IS YOGA VOOR DE RUG

Een recent onderzoek onder Dru Yoga beoefenaren toont aan dat 90% minder last heeft van rugklachten, 80% van hen minder last heeft van stress en 73% meer energie heeft. En misschien nog het belangrijkst: Dru Yoga is heerlijk om te beoefenen.

Dru Yoga is de yoga van de wervelkolom.

Verstarring van de wervelkolom is de belangrijkste oorzaak van energieblokkades. Deze gestagneerde energie kan zich later vastzetten in de spieren en de vitale organen. Een reeks van vloeiende bewegingen, de zogenaamde ‘Energy Block Release sequenties’, kunnen dit proces keren en een grote rol spelen in het ontgiften van het lichaam.

Door het lichaam te activeren worden alle lichaamsstelsels gestimuleerd, hetgeen een verbeterde circulatie en grotere alertheid tot gevolg heeft. De activering brengt de kracht die latent aanwezig is en vaak in de organen, zachte weefsels en gewrichten ligt opgeslagen, naar de oppervlakte.

In ons lichaam bevindt zich een verfijnd netwerk van energiebanen. Het stimuleren van deze energiebanen bevordert en reguleert de energiestroom in het hele lichaam en is daarom een goede voorbereiding op de oefeningen die volgen.

Door bewust te worden van de ademhaling en het lichaam te bewegen voelen mensen zich zowel fysiek als mentaal sterker en weerbaarder.

Dru Yoga is een methode die een volledige integratie van yoga, gezondheid en innerlijke kracht tot stand brengt. Het woord Dru komt van het Sanskrit dhruva,, wat stil en onveranderlijk betekent. Dru is het ‘stille punt’. Het is de poolster, het centrale punt in het universum waar alles om draait. Het is de stilte in het oog van de orkaan. De plaats waar we vrij kunnen zijn van de spanningen van alledag.

Elke vrijdagochtend is er een Dru Yogales van 10.30-11.45 uur. De les bestaat uit een warming up, energy block release reeksen en yogahoudingen. De les wordt afgerond met een diepe ontspanning die liggend wordt beoefend. Dru Yoga is voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd, gezondheid of conditie.

De lessen worden verzorgd door  Dru Yoga docent Renuka . Zij is van Indiase afkomst en is opgebracht in een traditie van yoga en meditatie. Zij heeft de vierjarige Dru Yoga opleiding voltooid en geeft les sinds 2006.

Daarnaast is zij lifecoach en begeleidt zij mensen met verschillende hulpvragen: herstel na ziekte, hoogsensitiviteit, verlangen naar een dieper contact met jezelf, burnout, in balans komen op emotioneel, lichamelijk en energetisch gebied.

In het bedrijfsleven word zij ingezet voor hulp bij reïntegratie, work life balance, burnout en hetverbeteren van de communicatie tussen management en werknemers. Zij geeft workshops, ontspanningsdagen en individuele sessies.

De Dru Yoga docentenopleiding is geaccrediteerd door Yoga Alliance.